3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Λεπτομέρειες

 

Tο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί φέτος και στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα με άλλες πόλεις: Λάρισα, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδος και Χανιά. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν όλα τα ψηφιακά έργα των μαθητών της περιοχής μας (νομοί Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Η τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην οποία μπορείται να βρείτε περισσότερες πληροφορίες φιλοξενείται στη διεύθυνση http://digifestalex.blogspot.gr/.

Θα παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας (π.χ. κόμικ, animation, παρουσιάσεις, παιχνίδι, μουσική, βίντεο, ιστοσελίδα, blog, wiki, social media, ημερολόγια, κάρτες, κολλάζ, φωτογραφία, αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων, εκπαιδευτική ρομποτική, δίκτυα, πολυμεσικές εφαρμογές, λογισμικά, ψηφιακές εφαρμογές της τεχνολογίας κ.ά.), τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), καθώς και  έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Εβρου , Ροδόπης, Ξάνθης καθώς και την Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Εβρου.

   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

   
   

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  

   

Login Form  

   

(c) Δ.Δ.Ε. Έβρου 2012. Designed and build by panos and antonis